Einträge von Blerta Ballata

Jon Ahmeti – Talenti që premton shumë

Joni është njëri ndër talentët e shumt që ka shkolla jonë. Ai vijon mësimet në klasën e tretë në piano dhe dallohet për aftësitë e tij si virtuoz dhe me një muzikalitet të rrallë për moshën që ka. Gjatë vitit të parë që Joni morri pjesë në Gara Pianistike u tregua jashtëzakonisht i suksesshëm, ku […]

Toska Thaçi nga shkolla „Yllzat“, fituese e dyfishtë e vendit të parë në garat ndërkombëtare

  Toska Thaçi u bë pjesë e shkollës “Yllzat” në Shkurt të vitit të 2017. Me perkushtimin dhe punën e saj në piano, ajo arriti që brenda një periudhe shumë të shkurtë kohore, të ketë një rezultat shumë të mirë në ekzekutimin e pianos. Duke e vërejtur këtë progres të shpejtë, mësuesja Yllka Shyti e […]

Ajlina Fazlija nga „Yllzat“, pjesëmarrëse në Festivalin Internacional në Itali

Ajlina Fazlija është nxënëse e Shkollës “Yllzat”, që nga Shtatori i vitit 2015. Që në fillimet e saja ka shprehur interesim të madh në fushën e këndimit dhe në instrumentin e Pianos, në të cilat edhe është duke vijuar mësimet. Me kalimin e kohës, profesoreshat kanë vërejtur që përveç interesimit që ka për këndim dhe piano, […]

Arti – Pjesë e Pandashme Në Zhvillimin e Fëmiut Tuaj

Si ndihmon artin në zhvillimin e fëmijës suaj? Tradicionalisht, arti është parë kënaqësi rekreative. Megjithatë, siç tregohet në studimet e shumta kërkimore, arti mund të jetë një burim shumë i vlefshëm në zhvillimin e përgjithshëm të fëmijës. Pra, duke u angazhuar në aktivitete artistike, jo vetëm që fëmija të ketë kënaqësi krijuese, por edhe përfitime […]

Dobitë që i sjellë baleti për fëmijët tuaj

Kur është fjala për fëmijët e tyre, prindërit duan që ata të kenë më të mirën. Ekspozimi ndaj gjërave si sportet dhe artet i ndihmon femijet te zhvillohen më mirë. A keni menduar për baletin? Vallëzimi është një forme aktiviteti  për vajzat dhe djemtë, të cilin mund ta fillojnë si femijë. Baleti klasik në një periudhë […]